Siirry sisältöön
Uutishuone Varo huijariluetteloita
Artikkeli

Varo huijariluetteloita

Julkaistu

Epäilyttääkö viestin lähettäjä?

Harhaanjohtavaa messuluettelomarkkinointia tekevät ns. luettelohuijarit aktivoituvat tapahtumien lähestyessä. Jotkut verkossa julkaistavien maksullisten hakemistojen ylläpitäjät lähestyvät myös Expomarkin asiakkaita, etupäässä rahastustarkoituksessa. Kirjeitä tulee mm. International Fairs Directory -nimiseltä yritykseltä/huijariluettelolta.

Huijarit lähettävät pääsääntöisesti postitse tai sähköpostitse harhaanjohtavia sopimuksia. Kirje tai lomake on saatettu naamioida esitäytetyiksi tietopyynnöiksi, jossa tarjotaan yrityksen tietoja hakemistoon. Viestistä saa käsityksen, että palvelu olisi ilmaista. Sopimuksen sitovuus ja hinta on vaikeasti löydettävissä sopimusehtojen uumenissa.

Osaa näytteilleasettajiamme on lähestytty myös puhelimitse ja peritty ”vanhoja maksamattomia” laskuja. Voit aina varmistaa oman laskutuksesi tilanteen Expomarkin asiakaspalvelusta.

Liikkeellä on myös yrityksiä myydä tapahtumien kävijärekistereitä. Emme myy kävijätietoja, joten myös tällaiset viestit ovat huijausta.

Tietopyyntökirjeissä ja lomakkeissa annetaan ymmärtää, että luetteloyrittäjät toimivat yhteistyössä Expomarkin tai kyseisen messutapahtuman kanssa. Voit tarkastaa tapahtuman yhteistyökumppanit helposti tapahtuman verkkosivuilta. Emme tee yhteistyötä luetteloiden tai kävijärekisterien tiimoilta ulkopuolisten toimijoiden kanssa. 

Mikäli haluat lisätietoa tai et ole varma viestin lähettäjästä, ole yhteydessä asiakaspalveluumme:

010 830 0800 tai asiakaspalvelu@expomark.fi

Lue lisää